cropped-Enric_monograma-e1612025734560.jpg

DEESSES DEL VI. DIOSAS DEL VINO

Inauguació Dissabte 17 de març a les 19h de l’Exposició:

DEESSES DEL VI. DIOSAS DEL VINO de Enric Servera. Fins el 19 de maig.
Gravats sobre el vi, damunt filtres de vi usats.

Sóc artista plàstic, i un dia em va caure a les mans uns cartrons de filtratge de vi usats, tintats amb els vins que s’hi havien filtrat, blancs i negres.
Jo que sóc, entre d’altres coses, reciclador artístic de mena, tot d’una vaig veure les possibilitats plàstiques del producte base, que ja duien un desgast i una solera pròpia per la feina que havien fet. 
Els filtres em van suggerir fer una sèrie d’obra sobre el vi. Però no només del gaudir i del plaer que el vi ens dona, també em va interessar aprofundir en la cultura del vi i dels diferents processos d’elaboració.
En aquesta sèrie, que em va anar sorgint de manera fresca i inspiradora, gairebé sempre son dues figures femenines nues les que es troben en situació o procés d’elaboració. Aquest fet, no va més enllà que d’un rerefons “mitològic” idealitzat que aquestes generoses Deesses creades, fèrtils mares de la terra, cuiden amb saviesa tots els processos naturals, sense res a amagar, sense complexes, per a gaudir-ho, i a fi d’un exitós i benestar resultat.
Llarga vida al bon vi.

Enric Servera
————————–——————
DIOSAS DEL VINO.
Soy artista plástico, y un día me cayó en las manos unos cartones de filtrado de vino usados, tintados con los vinos que se habían filtrado, blancos y tintos.
Yo que soy, entre otras cosas, reciclador artístico tipo, de repente vi las posibilidades plásticas del producto base, que ya llevaban un desgaste y una solera propia pOR el trabajo que habían hecho.
Los filtros me sugirieron hacer una serie de obra sobre el vino. Pero no sólo del gozar y del placer que el vino nos da, también me interesó profundizar en la cultura del vino y de los diferentes procesos de elaboración.
En esta serie, que me fue surgiendo de manera fresca e inspiradora, casi siempre son dos figuras femeninas desnudas las que se encuentran en situación o proceso de elaboración. Este hecho, no va más allá que de un trasfondo “mitológico” idealizado que estas generosas Diosas creadas, fértiles madres de la tierra, cuidan con sabiduría todos los procesos naturales, sin nada que esconder, sin complejos, para disfrutarlo, y con el fin de un exitoso y complaciente resultado.

Larga vida al buen vino.

Enric Servera

 



Share

Leave a comment

ES